La nova proposta de la La Sexta és "Generación Ni-Ni". Aquest programa és un reality show que ha agrupat en una casa un conjunt de joves que, com el nom del programa bé indica, "Ni" estudia "Ni" treballa. Però no només això, sinó que sembla ser ni estudien, ni treballen, ni han estat educats. Una colla de 8 o 10 joves inconscients i problemàtics conviuen en aquella casa durant tres mesos amb dos psicòlegs. Aquests suposats professionals, sota una aparença severa i sobre-actuada, lluny d'imposar respecte només aconsegueixen provocar el riure d'algún que altre jove, als que pretenen adreçar mitjançant la "reeducació terapèutica".
La idea que s' intenta vendre amb aquest programa és que els mitjans estan convertint als joves en uns éssers que, com indica una enquesta de Metroscòpia mencionada a El País, "no tenen cap projecte de futur per dur a terme que els motivi o els il·lusioni" i representen un 54% dels joves espanyols entre 18 i 34 anys. Però precisament, no són aquesta mena de programes els que s'emeten en els mitjans que aquest joves consumeixen i tant de mal els i fa? Els joves d'avui en dia no són més que el resultat del que la societat que els antecedeix els hi ha mostrat, i davant la nefastetat de la cultura i els valors que estan regnant a la societat que ens envolta és normal que els costi trobar alguna cosa que els interessi o alguna aspiració sense tenir-ne pràcticament cap referent.
Al cap i a la fi són els autors d'un dels programes més criticats de la televisió els que volen donar lliçons de bona conducta i exemple a seguir. Pretenen formar a aquests joves per a que acabin aspirant a poder fer un reality com el seu? En aquest cas jo tampoc tindria cap mena de motivació per cap plan futur.
En aquest inútil intent de fer una crítica social de la joventut actual no fan més que posar en evidència a aquells pares, per que és una tasca dels pares i no dels centres educatius com molta gent opina, que no han sabut donar la educació adequada als seus fills per a que no es converteixin en uns ineptes en tots els aspectes de la seva vida.
Aquest híbrid sortit de la mescla dels programes Gran Hermano i Curso del 63 no és més que una altre mostra clara de que, per molt que critiquem els joves d'avui en dia, que segons alguns no coneixen ni la honestedat, ni l'esforç, ni les obligacions, ni res que se'ls hi assembli, la societat actual, tant la dels joves com la dels adults, acaba dominant el benefici per sobre la moralitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada