dimecres, 25 d’abril de 2007

Un bon invent, un bon negoci
El centre de Barcelona va posar, ahir 23 d’abril, el cartell d’ “Aforament complet”. Milers de persones va decidir sortir al carrer amb l’objectiu de trobar aquell llibre pel seu estimat o pel contrari, la rosa per la seva estimada . Tradicionalment sempre ha estat així, però els temps van canviant i les tradicions també. Moltes eren les dones que compraven roses blaves en comptes d’un llibre. Serà que els homes ja no llegeixen?
La Rambla va ser un punt important de la diada de St. Jordi on milers de paradetes amb llibres i roses intentaven fer el seu agost. Els estudiants intentaven recol·lectar diners per reduir les despeses del viatge de fi de curs i els manetes aprofiten per demostrar el seu propi art.
Però el color del dia ja no és només el color de la senyera o el clàssic vermell de les roses que tothom coneixia fins ara; la competència li arriba de la mà del color blau, en una rosa molt de moda a la que ens haurem d’anar acostumant a partir d’ara.
Si parlem de llibres, es veritat que és el dia que més se’n venen de tot l’any, i que inicialment anaven destinats als homes. Avui en dia les coses han variat molt i realment les dones tenen dues opcions: o la innovadora rosa blava o un llibre que algun escriptor poc reconegut aprofita per sortir a la llum explicant les biografies d’il·lustres esportistes o del moment. Si el novio o el marit és un seguidor incondicional del Barça com del futbol en general, tenim l’èxit assegurat amb l’últim llibre del entrenador del moment Frank Rijkaard; el millor jugador del món, Ronaldinho; o el seu company Deco; i com no, el de Diego Maradona,el “Pelusa” . Segur que amb aquestes alternatives la lectura està assegurada.
Si cap d’aquestes opcions és l’ encertada, ja tenim al mercat les roses blaves. Les vermelles per les dones i les blaves pels homes. Semblem pares prematurs en voler comprar una cosa blava si el fill serà nen o una cosa rosa si pel contrari serà una nena.
Sigui com sigui aquesta llegenda és “un bon invent” però si som realistes, veurem que és, sens dubte, “un bon negoci”.