dilluns, 5 de maig del 2008

Jordi Anguera: "Els consumidors són els que realment tenen el poder en el mercat"

CONFERÈNCIA DEL DIRECTOR DE L'AGÈNCIA CATALANA DEL CONSUM

L'important paper del consumidor, les tendències i la societat de consum van ser els eixos principals de la conferència que va protagonitzar aquesta setmana a Terrassa el director de l'Agència Catalana de Consum.


"El consumidor és l'eix central del mecanisme que mou la societat de consum i el seu poder és molt superior al que ens imaginem" va repetir vàries vegades Jordi Anguera, director de l'Agència Catalana de Consum, a la conferència que va donar a començaments d'aquesta setmana a Terrassa. La conferència, amb la que es tancava el cicle de sis dedicat al consum que ha organitzat al Centre Cultural l'Obra Social de Caixa Terrassa, va girar especialment entorn a l'important paper del consumidor i al poder d'aquest sobre el mercat. Jordi Anguera va parlar també de temes legals, de drets i de tendències tan importants com les noves tecnologies, que estan canviant els hàbits de consum i la forma de comprar productes.

Anguera va dir que era un error creure que el consumidor és la part feble del sistema, ja que "el nostre poder ens pot convertir en àrbitres del consum i podem arribar a determinar el futur de moltes empreses comprant o no el que ens ofereixen". En quant a les formes d'exercir aquest poder des d'una perspectiva negativa, va destacar el boicot al cava o el que es va realitzar a Catalunya contra la Leche Pascual.

Jordi Anguera també va parlar de drets i de la necessitat de protegir el consumidor per tal de protegir "la gallina dels ous d'or". En aquest sentit, va destacar l'elaboració per part del Govern d'un nou projecte que s'està duent a terme i que servirà com a eina de protecció dels drets del consumidor.

El director de l'ACC va destacar que la garantia i la millora de drets dels consumidors és també una forma de garantir el desenvolupament de les dinàmiques de mercat, tot i que, ja a les acavalles de la xerrada, va destacar el canvi que s'ha de donar en aquestes dinàmiques, ja que el consum actual en el nostre país és insostenible.