dissabte, 17 de març del 2007

Jornades amb baixes

La Facultat de Ciències de Comunicació Blanquerna de la URL (Universitat Ramon Llull) ha celebrat aquesta darrera setmana la tretzena edició de les Jornades de Comunicació Blanquerna. Sota el títol "Qui diu por" i a través d'una sèrie de conferències i col.loquis, enguany la facultat ha fet girar les jornades entorn del tractament de la por en els mitjans de comunicació.

Com en anys anteriors, el centre universitari ha fet valer el renom de cèlebres professionals del món de la comunicació per atreure al públic als 19 actes que van tenir lloc a les aules de la Facultat, matí i tarda, els dies 13, 14 i 15 de març. Entre els contertuliants de més ressò convidats per la institució docent han destacat noms com els del novel.lista Màrius Serra, el director del diari El Periòdico, Rafael Nadal, o el del polifacètic actor Bruno Oro.

No obstant, en aquesta darrera edició, tot i l'insistent esforç del personal de la casa encarregat de l'organització, hi ha hagut tres baixes de ressò en el programa que han suposat una lleugera decepció entre les expectatives de part l'audiència, majoritariament estudiants de la mateixa facultat.

Víctor Valdés, el porter del Futbol Club Barcelona i un dels convidats que s'esperava amb més entusiasme per part de l'alumnat universitari, va faltar dimarts al vespre al seu compromís alegant problemes d'agenda. Absència, cal a dir, controvertida la del jugador blaugrana, doncs el mateix Valdés ha estat notícia darrerament per la seva estelar aparició dos dies després al programa de televisió "Buenafuente" en hores intempestives de la matinada.

Qui també va acabar caient de la graella del programa va ser l'oscaritzar cineasta hispano-xilè Alejando Amenabar. En aquest cas, la desil•lusió no va ser tant patent doncs el director del film Mar Adentro havia anunciat amb força antelació la seva impossibilitat d'assistència donada la celebració del Festival de Cinema de Màlaga en les mateixes dates.

Per últim, el presentador de ràdio i televisió Manel Fuentes, qui curiosament havia visitat la facultat menys d'un mes abans amb motiu de la gravació d'un programa en directe a la mateixa cantina del centre, també va haver de cancel•lar la seva participació en una de les xerrades per problemes d'incompatibilitat horària.

Amb tot, tres absències destacades que a banda de restar notorietat mediàtica al centre han provocat cert malestar en alguns dels seus estudiants. És aquest el cas d'en Pau Aguilar, un estudiant de tercer de periodisme de la facultat qui sentència de forma contundent:
"A més d'estar obligats d'assistir a alguna de les xerrades per omplir les aules, amb aquestes tres absències, als alumnes ens han tret el caramel de la boca anunciant, en un primer moment, que vindrien".