dilluns, 12 de març de 2007

Myth Takes, la consagració de !!!

El grup novaiorqués d’impronunciable nom !!! torna a l’actualitat musical amb el seu nou llarga durada titulat Myth Takes.

La banda es va donar a conèixer a través de l’aparició al mercat del seu anterior disc, Louden Up Now. Aquest disc i les seves tronadures sobre els escenaris de tot el món (cal fer referència al mític concert que van oferir al Primavera Sound 2003) han estat els factors desencadenants que els han catapultat cap a la fama mundial.

Deixant a banda un parell de cançons com el Me and Giuliani Down by the School Yard o el ¿¿¿Hello is thing on???, les cançons de Louden Up Now volien ser tant diferents, i trencadores que l’oient podia acabar a vegades fins i tot avorrit.
La veritat és que el seu anterior disc es pot considerar més com un disc de ball de les discoteques modernes que no pas un disc per escoltar a casa.

Myth Takes representa el retorn de la banda i la seva consagració com a tal. Han resolt els problemes del seu anterior LP i han fet un disc multifuncional ja que tant es pot escoltar a casa tranquilament com deixant-se l’ànima a la pista de ball. Les cançons són més reduïdes tot i que encara hi ha algunes que superen els 6 minuts de durada. Aquest factor ens porta cap a un disc que podríem definir com a inspirat, senzill, àgil, divertit i alegre.

Dels ingredients que composen el disc, cal destacar el terrorisme sonor del All My Heroes Are Weirdoes el qual es pot ballar a l’estil Bobby Gillespie, cantant de la formació Primal Scream, les contundents mostres de funky del Hearts of Hearts i els cops sonors del Must Be The Moon amb els que se t’envan els peus. Aquest són els ingredients destacats d’un disc molt disfrutable.

Un factor negatiu del disc és la sensació que a vegades ens pot donar de confusió per la gran quantitat d’aportacions sonores per part dels components de la banda (ni més ni menys que 8). Un factor negatiu sense gaire importancia per a l’esperat i bon retorn de la banda novaiorquesa la qual, pot recordar en alguns dels seus aspectes com la posada en escena als Happy Mondays.

El dia 7 d’abril !!! presentaran el seu nou treball a la sala Razzmatazz de Barcelona.