divendres, 14 de març de 2008

Tothom en parla

Els que a dia d’avui no coneguin el raper Porta senyal que no estan al dia del que passa a Internet. El seu Myspace ha estat el que ha fet d’aquest jovenet de Sarrià, una estrella mediàtica i a la vegada un personatge polèmic pel seu èxit tan evident que ha portat l’enveja de molts joves que com ell no han aconseguit moure i recollir tants adeptes.
Ha aconseguit gravar un cd amb una de les discogràfiques més importants del moment (Universal) i la veritat és que en comparació amb les maquetes anteriors segueix apostant pel mateix producte. Porta és un noi que està disposat a menjar-se el món amb la seva manera de rimar i amb el seu gran estil alhora de cantar les cançons, cosa que deixa claríssima en l’introducció del disc. Molt bones lletres que van des de la política a sentiments molt profunds com l’amor o la pèrdua d’un èsser estimat. Sorprén la facilitat que té per trobar les paraules adequades, unir-les i fer que tot tingui un sentit i una força a la vegada. Un nou B-Boy per a l’escena del hip hop que seguirà “En boca de tantos” (així es com es titula el seu primer senzill) bastant més del que molts pensen.
I es que molta gent el critica, suposats experts del hip hop i del rap es queixen i fins i tot l’amenaçen, creen histories al voltant d’ell, perqué ha aconseguit allò que molts desitjaven des de feia temps. El seu cd conté 19 cançons pujadetes de to i masses paraulotes. Direm que Porta es un Mc al marge dels tòpics del gènere, cabell llarg, fill d’un barri acomodat i amb cançons que parlen més de nenes que de problemes socials. Potser per això Porta, no ha estat ben rebut entre els típics del hip hop. Però diguin el que diguin l’interés que suscita haver estat avalat per més dels 5 milions de descàrregues de la seva maqueta, els més de 10 milions d’usuaris que han vist els seus clips al Youtube i els 14 milions de visites al seu myspace confirmen que pot a agradar més o menys, pero que indiscutiblement s’ha convertit en una estrella.
Dimarts de la setmana que bé l'entrevisto a Radio Alternativa Barcelona 102.4 de 20 a 21 h. No ús ho perdeu!