dijous, 24 d’abril de 2008

Sant Jordi, més viu que mai


El cor de la ciutat de Barcelona bategava més que mai amb l’arribada d’una de les diades nacionals més esperades: Sant Jordi, que ha mostrat la seva cara més viva. Riuades de gent invadien tots els carrers principals, sobretot Passeig de Gràcia i La Rambla, on desenes de parades de llibres i roses s’havien instalat per aquest dia tant especial pel poble català.

La Plaça Catalunya ha estat la protagonista pels mitjans de comunicació; TV3 ha retransmès Els Matins i el Telenotícies des d’aquest centre neuràlgic, així com que Catalunya Ràdio, on Manel Fuentes ha entrevistat al cantant Manu Guix. Tothom s’ha presentat a la cita catalana; polítics, cantants, periodistes i, és clar, escriptors, que han estat firmant llibres a tort i a dret.

Carlos Ruiz Zafón, que ha estat el triumfador indiscutible de Sant Jordi, ha obtingut el llibre més venut de la jornada amb “El juego del ángel”. L'escriptor es podia trobar al Passeig de Gràcia, on també hi havien els actors de Polònia firmant el seu nou llibre. A les Rambles una fila d’escriptors firmaven les seves novetats amb alegria; Fernando Sabater, Patricia Gabancho, Reyes Monforte, Gemma Lienas, Beatriz Preciado, Araceli Segarra i Fabián Martin.

El sol ha fet posible que les roses i els llibres brillessin i que la gent surtís al carrer a buscar ambient i a curiosejar les muntanyes de llibres que s’han presentat aquesta temporada.