dijous, 24 d’abril del 2008

Un Sant Jordi més

Un any més, Barcelona s’omple de roses i llibres per la diada de Sant Jordi. Una diada que també serà recordada per coincidir amb un dels partits de futbol més esperats (el Barça-Manchester).

Era molt difícil veure a algú que no tingués un llibre o una rosa a la mà. El matí de Sant Jordi es va veure acompanyat afortunadament d'un sol brillant. Al centre de Barcelona no hi cabía ningú més. Els carrers estaven plens de paradetes i sobre tot plens de gent. Fins i tot podíes trobar a personalitats populars passejant amb les seves families. I els que no estàven passejant, estàven signant exemplars del seu llibre. Jaime Peñafiel, Fernando Savater, Risto Mejide, Jorge Lorenzo,... Però sense dubte, l’estrella d’aquest Sant Jordi ha sigut Carlos Ruiz Zafón, que tenia muntada la seva parada a Gran Via amb Passeig de Gràcia. Zafón va concentrar centenars de persones que van apilotonar-se uns amb els altres (i fins i tot agredir-se) al voltant de l’estand en busca d’una dedicatoria per als seus exemplars. El nou llibre de l’escriptor, anomenat “El Juego del Ángel”, ja és un bestseller.
Al voltant de tota la zona cèntrica de Barcelona, estàven situats diversos mitjans de comunicació, com ara Tv3 o Catalunya Ràdio, que estàven retransmetint els seus programes des de la mateixa zona.

Una cop més en la que els ciutadans han gaudit de la diada i els venedors de llibres y de roses han fet un bon negoci que ben segur l'any que ve repetiran.