dimecres, 23 d’abril del 2008

Sant Jordi, un festí de colors



Riuades de gent rambla amunt, rambla avall. Aquest matí, a una Plaça de Catalunya ben atapeïda, es respirava un ambient festiu ple de colors. Roses vermelles, blaves, grogues i fins i tot, dels colors de l’Arc de Sant Martí. Persones que duien un llibre embolicat sota el braç que aniran a parar en mans diferents. D’altres s’acostaven tímidament a les paradetes, que semblaven autèntics cementiris de llibres oblidats, i que finalment no s’atrevien a comprar-ne cap.
Turistes, grups escolars amb el professor passant llista, algun aficionat del Manchester United… També s’han deixat veure personalitats populars com el Joel Joan o Duran i Lleida amb la seva dona. Altres cares conegudes que no han volgut perdre’s aquesta diada de Sant Jordi, i que els ha tocat jornada intensiva de signar llibres, han estat Araceli Segarra, el cantant Porta i com no, el gran triomfador d’aquest any, Carlos Ruiz Zafón. L’autor de El juego del ángel no ha parat de concedir entrevistes pels diferents mitjans en el seu estand del Passeig de Gràcia, i a les dotze del matí ha iniciat el torn de signatures del llibre i que n’ha tingut per un temps perquè la cua d’espera semblava un tren que mai arribava a l’últim vagó. A l’altra banda de la cruïlla s’hi trobava l’estand de Polònia, on diversos actors del programa signaven el llibre “Cabòries, la volta al món en 80 gags” i regalaven samarretes.
A la Plaça de Catalunya, el centre neuràlgic d’aquest dia del llibre, s’hi ha instal·lat unitats mòbils de Televisió de Catalunya, on Josep Cuní ha atret a molts curiosos, i de Catalunya Ràdio,on Manu Guix ha vingut de convidat al programa del Manuel Fuentes.
Amb tot, han estat unes primeres hores de la diada de Sant Jordi ben assolellades i sense cap incident, exceptuant una senyora menuda que anava agredint a altres dones que anaven pel carrer, estirant dels seus cabells, a priori sense cap motiu.