diumenge, 20 d’abril de 2008

Sempre hi ha una primera vegada

El primer llargmetratge, la primera pelicula. Són directors novells que busquen una oportunitat i que ens expliquen la seva experiència, plena de dificultats, alhora de fer una primera pelicula. Els conferencians són Rosa Aguilar, directora de la pelicula Lo Mejor de mi; Victor Maldonado i Adrian Garcia directors de Nocturna i Luis Piedrahita i Rodrigo Sospeña directors de La Habitación de Fermat.

Pels que volen estudiar o estan estudiant comunicació audiovisual males notícies i a més a més en repetides ocasions durant la xerrada: És molt complicat arribar a fer una pel.licula i el cinema espanyol està en suposada crisi. Des del meu punt de vista humil i jove, no m’han aportat res de nou. Ja sabem que es molt complicat fer una pelicula, que s’han de passar moltes etapes fins que no surt el producte final i que s’han d’aplicar una serie de models de com treballar: ser constant, pesat amb els que tenen els diners i insistir molt per arribar a aconseguir allò que volen.

El més interessant de la xerrada no eren els consells o classes magistrals dels ja directors, sinó més aviat les seves experiències personals, en les que el director i humorista Luis Piedrahita va posar-hi un toc d’humor que tots esperavem a vegades massa tímid per l'aforament i la serietat de les Jornades.

A més a més el que va resultar interessant era la diferencia entre els directors alhora d’explicar les coses  més que el contingut del propi discurs. Rosa Aguilar la directora bohemia amb pelicula de festival de cinema, els directors d’una pelicula d’animacio com a fet insòlit a Espanya que ens han aportat i explicat les diferències entre la producció amb actors i la producció amb animació. I els directors de la Habitacion de Fermat, amb un objectu clar: fer una pelicula comercial amb els minims costos possibles.