dissabte, 24 d’abril de 2010

250 roses i 70 llibres venuts, aquest és el balanç de la diada de Sant Jordi a Vallgorguina

Tot i la crisi econòmica les vendes durant el dia d’ahir es van mantenir igual que anys anteriors. L’Associació Cultural Vallgorguina, que és l’encarregada de l’única parada de roses i llibres que hi ha a la vila de Vallgorguina, es va mostrar satisfeta per com s’havia desenvolupat la diada de Sant Jordi. De les dues-centes cinquanta roses que havien comprat, a les sis de la tarda només els en quedaven vint, i pel que fa a llibres n’havien vengut una setentena. Després d’un inici amb una mica de pluja, que semblava que podia deslluir la diada, finalment el temps es va aguantar i la diada es va poder desenvolupar satisfactòriament. Tot i la por que les vendes baixessin per la crisi econòmica, això no va passar.Tal i com va explicar el president de l’Associació Cultural, Jaume Mora, “tot ha anat igual que sempre, les mateixes vendes de llibres i roses”. Pel que fa als clients que havien tingut va explicar-nos que “la majoria de gent que venia era del poble, tot i que ara ja n’hi ha molta que no la coneixem, però també s’ha parat algun cotxe de gent que estava de pas”.
Aquest Sant Jordi ha estat especial a Vallgorguina. Aquest any es commemoren els vint-i-cinc anys de la Colla de Geganters de Vallgorguina, per això l’Associació Cultural Vallgorguina va aprofitar la diada de Sant Jordi per posar a disposició dels vallgorguinencs el llibre que recull l’evolució de la colla. En el llibre s’hi poden trobar els inicis, les sortides més importants, els llocs més destacats en els que han estat i també un recull de tots els productes que han inventat, com uns flautins de canya que els han acompanyat a totes les seves sortides.
Lluny de les aglomeracions de Plaça Catalunya i Passeig de Gràcia de Barcelona, la diada de Sant Jordi es va desenvolupar amb total tranquilitat i sense cap entrebanc. Les escales de l’església és l’únic lloc del poble on pots veure que és Sant Jordi, ja que és allà on hi ha instal·lada la paradeta de l’Associació. Ja fa més de vint anys que cada Sant Jordi surten al carrer per oferir als vallgorguinencs llibres i roses. La d’aquest any 2010 ha sigut una diada igual a la dels altres anys.