dissabte, 24 d’abril del 2010

Catalunya es vesteix de Sant Jordi

Com cada 23 d’abril, dia de Sant Jordi, Barcelona es va tornar a omplir de color vermell i groc gràcies a les roses i a les banderes de Catalunya. On es va congregar més gent disposada a caminar i a observar durant hores l’ambient de celebració va ser al centre, a la Rambla, Passeig de Gràcia, Plaça Catalunya i voltants.

Molts es van llevar aquell matí amb la idea que plouria i que potser no viuria un Sant Jordi igual de maco que el d’altres anys, però s’equivocaven. Amb el sol deixant-se veure a unes estones més que a d’altres, el dia de Sant Jordi no va fallar i tots els barcelonins van surtir al carrer a disfrutar de l’ambient. Carrers i més carrers quasi intransitables per la gentada que reia acompanyada dels seus esssers més estimats i com no, parelles d’enamorats per tot arreu. Tot i així, la tradició de tan sols regalar un llibre al teu estimat i una rosa a la teva estimada, es va veure que havia quedat enrere, ja que molts van comprar roses per a les dones més importants de les seves vides i llibres inclús per a ells mateixos. Es van poder veure tot tipus de roses: blaves, vermelles, grogues i amb els colors de la homosexualitat.

El centre va ser on va haver-hi més activitat durant tot el dia. Tots els carrers estaven plens de paradetes de roses, on en la majoria, per comprar-ne un parell o més et regalaven una llaminadura o un punt de llibre. Així, mentres passejaves, els crits publicitaris per vendre-les se sentien de fons, barrejats amb el soroll dels cotxes que no paraven de circular. Des del matí, nombrosos autors com per exemple Leopoldo Abadia, Salavador Cardús o Josep Maria Espinàs havien creat una cua de gent per aconseguir els seus llibres firmats. Però no tan sols tot eren llibres i roses, ja que per distreure la gent es va voler introduir música al dia i es va fer al Palau Robert amb diversos escenaris de Ràdio Flaixbac on van actuar cantants catalans coneguts per tothom i d’altres que s’obren pas en el món de la música com el grup jove Red In. La gent no va fallar i va pujar Passeig de Gràcia a munt a cantar i a ballar després d’hores passejant. Altres emisores de ràdio com Rac1 i televisions com TV3 també van tenir presència en aquest dia tan especial amb diversos escenaris.

Al final de la jornada, la gent carregada de roses i de llibres s’anava disgregant i es veia als venedors cansats però fent l’últim intent de vendre amb rebaixes.

El dia de Sant Jordi no ens va fallar i va continuar sent un dels dies més alegres i vius de Catalunya. Som uns quants que ja esperem que arribi el 23 d’abril de l’any que ve.