dilluns, 28 de febrer de 2011

10 minuts per preveure un gran discMANEL


"Aniversari" i "Boomerang" del CD " 10 MILLES PER VEURE UNA BONA ARMADURA"


***

Tornen Arnau Vallvé (bateria), Martí Maymó (baix, contrabaix, clarinet i flauta dolça), Roger Padilla (guitarra, banjo i mandola) i Guillem Gisbert (veu principal i ukelele), o el que és el mateix: Manel.

El grup català d'influència folk llençarà un nou disc el proper 15 de març i es titularà '10 milles per veure una bona armadura'. Fa un parell de dies, el grup català ens va deixar tastar dues cançons, o el que és el mateix: deu minuts de bona música. Després de la primera prova amb el disc 'Els millors professors europeus' i de les dues cançons recentment brindades pel propi grup, podem endevinar amb notable veracitat la forma que tindrà aquest nou treball que ara es troba en les darreres fases de producció. I és que Manel segueix parlant de temes quotidians, amb visió subjectiva de la realitat i farcida, sovint, de clixés que combreguen amb els de tots aquells qui els escolten.

Pel que fa a l'estil, en aquest avançament observem que conserven la semblança amb estils catalans tals com Jaume Sisa o Els Amics de les Arts, amb la diferència que aquesta vegada han volgut donar un pas endavant en el seu estil sense decebre, però, al seu públic més fidel.
Un dels dos singles amb què ens han obsequiat a mode de presentació,"Boomerang", presenta un so harmònic, més orquestrat que en cançons anteriors.

"Boomerang" i "Aniversari" són dues melodies banyades de melancolia que les rebem com abraçades de pare: molt familiars i nostres. És interessant la màgia que desprenen aquestes cançons, que malgrat estar enregistrades amb certa nostalgia i notes greus, desperten bones vibracions i bon rotllo entre els oients. Se serveixen una altre vegada de l'humor per saltar la barrera del pudor.

En aquest avançament, la bateria ha agafat un pla més destacat a l'escenari. A alguns els recorda el ritme del grup musical Mishima. Segueixen amb ritmes més variats encara que no gaire complicats tenint en compte la polifacètica carrera instrumental dels components. S'ha de dir, però, que és difícil innovar en un gènere, el pop, on està gairebé tot vist. Esperem, en qualsevol cas, que aquest petit tast correspongui amb el tiberi de cançons que ens portarà el nou disc i els concerts que tindran lloc a partir del 26 de març a Reus, Tordera, Torelló i Girona.