diumenge, 27 de febrer del 2011

“Ciutat imaginària”, propera i senzilla

La ciutat imaginària és el nom del primer disc de la compositora i intèrpret Rusó Sala. El passat divendres 19 de febrer, la guanyadora del 32è concurs de la Cançó de Salitja i del 14è concurs de Cantautors d'Horta-Guinardó, ens va cautivar amb un concert que va tenir lloc al mateix barri.

Encara que el local no fos el més adient, ja que es tractava d'un local poc càlid amb llums verdes i vermelles un pèl artificials que no acompanyaven l'estil de la cantant, la rosinca va saber treure nous i originals sons.

La compositora proposa un format senzill i íntim acompanyat per una guitara espanyola electrificada (unplugged) i fa que aquesta barreja acabi convertint-se en folklore català. En les seves lletres fa un homenatge als orígens, a la terra física, però també al recorregut personal de la vida.

Als 25 anys, sent economista, Rusó Sala va canviar els números per la guitarra i a partir de llavors ha actuat en ambients íntims i personals on podem arribar a escoltar cançons en quatre idiomes que fan viatjar per paisatges emocionals.

Al tractar-se d'ambients en sales petites, ja que es tracten de concerts suaus, l'artista es connecta més fàcilment amb el seu públic, i fins i tot, pot arribar a interactuar-hi. La cantant intenta crear una actuació on el públic s'hi vegi implicat, abans de cada tema, explica els sentiments i emocions que l'han portat a composar la cançó en qüestió, per tal de que el públic es pugui sentir reflexat en el personatge.

La mitjana d'edat del concert del passat divendres era més alta de la que corresponia, això ens deixa clar que a la música catalana encara li queda molt de camí per recórrer.