divendres, 25 de març de 2011

El Saló de l’Ensenyament obre altre cop les seves portes

Des del 23 fins el 27 de març, el Saló de l’Ensenyament oferirà informació i assessorament estudiantil al Recinte Ferial de Montjuïc en commemoració a la Setmana de la Formació i el Treball

La 22na edició del Saló de l’Ensenyament va obrir ahir les seves portes per acollir als més de 70.000 estudiants que cada any visiten la Fira amb l’objectiu d’informar-se sobre el tipus d’estudis que volen seguir en un futur.

Aquest any, el Saló ha comptat amb tres àrees especialitzades segons els interessos dels estudiants: l’àrea d’informació, centrada en els estudis de batxillerat, de formació professional, d’ensenyament artístic i esportiu, a més de cursos d’idiomes i formació per a persones adultes. Una altra àrea és la d’orientació, composta per despatxos amb professionals de l’assessorament que orienten tant a les famílies, com als centres i alumnes. Per últim, l’àrea més avançada, Connecta’t, que gaudeix d’ordinadors adaptats per a les consultes dels estudiants.

La zona on totes les universitats s’exhibeixen rere els seus estants era la més transitada de tot el recinte i on s’aglomerava la quantitat més destacable d’alumnes i de professors que els acompanyaven. La gran majoria d’ells són estudiants de batxillerat com Marc Jorbe, de 17 anys, que havia anat al Saló buscant una resposta: estic a batxillerat i encara no sé que fer. Potser aquí em decideixo. Estava fent cua per recopilar informació de la Universitat de Barcelona que, juntament amb la UAB, han estat les estrelles del Saló. La raó que Mohamed Boukfal, estudiant d’informàtica a aquesta última, ens ha donat per argumentar l’èxit de l’Autònoma ha estat la següent: tenim totes les carreres centralitzades i som molt diversos. Una de les eternes oblidades, la Universitat Abat Oliva CEU, també tenia un petit estant al final del recinte. Joaquín Cuadrado, estudiant de la UAO, ha exposat les raons per les quals la seva universitat és tan “elitista”. Tenim la política de no agafar gent que pensa en altres universitats. A més, els que suspenen aquí se’n van a la UIC. Com a resposta a aquestes acusacions, els estudiants de la Universitat Internacional de Catalunya s’han pronunciat: No tinc ni idea de que és l’Abad Oliva.

El Saló tancarà les seves portes el proper diumenge 27 de març després d’haver rebut una allau d’assistents que, amb total seguretat, seran molt més abundants durant el cap de setmana.