divendres, 25 de març de 2011

Mas creu que cal recuperar el valor social de les empreses per fer créixer el país i així crear ocupació

El cap de l’executiu assegura fermament que “Catalunya sortirà reforçada de la crisi econòmica"

En un dinar col·loqui organitzat per l’Associació Espanyola de Directius (AED) que va tenir lloc ahir al Port Vell de Barcelona, el president de la Generalitat, Artur Mas, va emetre un missatge d’optimisme als més de 1.000 directius reunits, el 60% dels quals són els primers executius de la companyia. Mas es va mostrar convençut que per fer créixer econòmicament Catalunya cal rebre l’ajuda de les empreses, incloses les PIMES. El president remarcava que “hem de recuperar el valor social de les empreses, enteses com la suma del projecte i dels professionals que s’hi esforcen” per tal de reforçar l’economia de Catalunya i així crear ocupació.

El president, malgrat que “el govern central ens deu diners i no ens els vol pagar", creu que "Catalunya sortirà reforçada” del context econòmic actual. Tot i això, va assegurar que serà necessari aplicar reajustaments i que “en aquest sentit es modificaran temes corporatius que no s’han tocat mai”. Mas creu que en el dia d’avui calen uns guanys d’eficiència, perquè “amb menys, hem de fer més i millor” i que “un governant ha de tocar de peus a terra i encarar aquesta situació”.

El cap de l’executiu recordava també que els dèficits acumulats “són més elevats del que es tenia previst”. Malgrat tot, el govern seguirà en la seva línia esforçant-se en tres terrenys, el de l’austeritat, on s’hi impliquen “a tort i a dret”, el de l’aprimament, a partir del qual, properament, es faran públiques noves reestructuracions internes dins l’administració, i el de l’agilitat, segons el qual “calen menys normes, que sigui més ben fetes i fàcils de complir”.

Finalment, Mas va citar la presència dels grups parlamentaris, patronals, sindicats i la resta del govern admesos a la cimera de demà al Palau de Pedralbes que tindrà una durada de sis hores on s’intentarà aconseguir certes bases de consens per a la reactivació econòmica. “Un govern requereix un consens de base, i aquesta cimera és una experiència inèdita dins l’Estat Espanyol i es farà aquí, a Catalunya”, va recalcar Mas.