dissabte, 23 d’abril del 2011

Un dia de platja especial

















JOAN BOFILL - Platja d'Aro |
Són molts elsque fa anys demanen que Sant Jordi sigui declarat dia festiu a Catalunya, i tot i que encara no s’ha ni plantejat la proposta, la diada d’aquest 2011 ha estat dins d’un dia plenament festiu. Ha estat immersa dins d’un pont on molts aprofiten per anar a la platja per iniciar-se en els dies de sol, o d’altres a la muntanya per esgotar els últims dies de neu. I un dels exemples més clars n’ha estat sens dubte Platja d’Aro. L’avinguda Sant Feliu de Guíxols de la localitat ha estat al llarg de tot el dia plena de parades de llibres iroses, on els que compraven el regal per la seva parella i amics es barrejaven amb els turistes curiosos que molt probablement creien que era un dia com qualsevol altre. Però a banda de les habituals parades que es podien trobar avui a qualsevol localitat de Catalunya, moltes botigues artesanals tambéhan aprofitat per oferir al carrer els seus productes. Melmelada de roses i maduixes venien alguns, mentre d’altres, al costat de la sessió d’un punxa-discs, oferien la nova col·lecció en roba d’estiu. També al mig del carrer, un taller on els més petits o els no tan petits podien fabricar les seves pròpies roses amb paper.

Ara bé, un Sant Jordi a la Costa Bravano es pot viure sense passar pel Passeig Marítim. Allà, molta gent aprofitava els pocs rajos de sol que els núvols no tapaven per estirar-se a la sorra, i alguns fins i tot banyar-se. Just davant de la sorra a més, alguns bars oferien promocions especials de Sant Jordi. En una cocteleria per exemple,s’oferia als clients el ‘Mojito de Sant Jordi’, on es servia el tradicional ‘Mojito’ acompanyat de pètals i una rosa; o en un restaurant, s’acompanyava el pa i l’aigua del principi amb un llibre de poques pàgines.

Un Sant Jordi combinat amb la setmana santa només podia esdevenir un dia de vacances a la platja com qualsevol altra, però sens dubte, amb un toc especial.