dimarts, 27 de febrer del 2007

RIDÍCUL ÉS POC


77 euros, ni un més ni un menys, és el que et pot costar als EUA una multa per escoltar música pel carrer des de qualsevol aparell reproductor portàtil. Els mòbils, les agendes electròniques i les consoles portàtils també juguen. Aquesta és la proposta del senador dels EUA, Kruger, després de la mort de dos joves a Nova York mentre escoltaven música amb auriculars pel carrer. Els nois no van reaccionar a les advertències del conductors i van ser atropellats.
La nova proposta de llei però no vol sancionar a la lleugera. Només seran multats aquells que estiguin completament aïllats.
I jo que em pregunto; els iPods maten? O són els conductors els que maten? Com podran demostrar que la persona està completament aïllada? Qui ho controlarà tot això? Potser l’exèrcit... Si ja no podem escoltar música pel carrer no vull pensar què ens espera en un futur. No t’estranyi que d’aquí a quatres dies es prohibeixi portar mitjons de tennis amb sabates fosques.
No se si arribarà el dia en què s’apliqui la llei, però de moment aquesta proposta ha aixecat molta polseguera entre els americans i també més enllà. A tot arreu, i sobretot a internet, s’han obert quantitat de fòrums i debats. De fet, les xifres parlen per si soles; només una de cada vint opinions recolzen aquesta iniciativa.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

primer s'esmerça la rialla, a continuació el somriure i,finalment entrem en la decadència.

aquests en son alguns dels simptomes

Alba Om ha dit...

M'agrada que hagis dedicat una mica de temps a llegir la columna, però m'agradaria que em diguessis qui ets! I si no és molt demanar que m'expliquis una mica més el teu comentari! Gràcies!

Anònim ha dit...

se m'ha oblidat, el que t'he possat es un aforisme d'Alekndr Blok poeta ucranià

Judit Gómez Pascual ha dit...

I jo em pregunto, els americans sords també poden ser multats per estar aïllats auditivament? On anirem a parar!
Intentaré comentar-te els posts sempre que tingui alguna cosa a dir.
Petonets.

Anònim ha dit...

estic dacord en q no s'ha de multar a un per escoltar l¡ipod pel carrer. pero de tota manera em satisfa veure com es posa a ratlla els peatons encara q sigui en un pais q practimanet serveix de mal exemple en la majoria daspectes.

soc conductor i realment estic fart dels peatons irresponsables, ja sigui als pobles, o a les ciutats, cuantes vegades estas mirant el semafor, es posa verd començes a avançar i has de clavar frens pq hi ha un noi o noia q te presa i a comensat a creuar corrent quan ja perpadejava el verd??, cuantes vegades creues un pas peatonal, i als 20 metres una señora esta creuant, i has de clavar frens pq no te lesperaves alla, cuantes vegades (aixo mes en pobles) els peatons paren a xerrar al ben mig dun pas de peatons, cuantes persones creuen fora del pas sense mirar pq van capficats en els seves coses o be pq perden el seu bus. i pobre de tu q ells prenguin mal q te'n cau una de forta. comensem a multar el peatons siusplau! am sancions economiques = q les de transit. pero per normes de circulació.

daltre banda a mi am el cotxe em multen si porto la muscia alta (am finestres tancades o obertes) pq no sento els sorolls de fora, pq a un peató no?? el q veig molt dificil d'aplicar correctament aquesta llei.