dijous, 13 de març de 2008

10000

El gran director Roland Emmerich, creador de "Independence Day" i "El Día de Mañana", va presentar el passat divendres la seva última producció: "10.000", una copia de la pel·lícula "Apocalypto" però amb més efectes especials i molt menys atrevida.

"10.000" és la història d'un jove caçador que s'ha enamorat d'Evolet nova integrant de la seva tribu perduda enmig de la muntanya. Quan un grup de misteriosos senyors de la guerra destrossen el seu poble i rapten a Evolet, D'Leh, el jove caçador, es veu obligat a formar un petit grup de caçadors per salvar a la seva estimada. Conduits pel destí, el grup de guerrers té que lluitar contra tigres i altres animals prehistòrics i, al final del seu heroic viatge, descobreixen una civilització perduda enmig del desert on les piràmides són les protagonistes. Allí posaran resistència a un poderós déu que ha esclavitzat brutalment a la seva gent.

10.000 és una pel·lícula sense sentit, avorrida i amb un guió ridícul i incomplet que en cap moment capta l'atenció de l'espectador lo suficient per crear un suspens argumental.
Per començar, el film està ambientat en un temps encara per desxifrar ja que el director no dubta en cap moment d'ubicar al mateix marc temporal animals de l'època prehistòrica com ara els tigres, algun dinosaure o els mamuts, i les piràmides egípcies. Per altre costat, el marc espacial també te una gran discordança, els aventurers van des d'unes muntanyes plenes de neu fins al mig del desert tot passant per la jungla amazònica en qüestió de minuts. Això sí, els protagonistes, sempre lluint uns pentinats de rastes molt ben tractats i unes barbes ben afaitades i acurades, se'n van a l'aventura tan sols amb un taparabos. Ni un mica d'aigua ni d'aliments.