dijous, 22 de maig del 2008

Bojan no jugarà el Catalunya-Argentina per no "perjudicar-lo"


Malgrat sàpiga greu als principals interessats, els partits de la Selecció Catalana encara tenen un caire reivindicatiu. També són esdeveniments divulgatius. Potser per això, Pere Gratacós (seleccionador català), va celebrar la roda de premsa prèvia al partit 200 de la Selecció al Futbolmania, una botiga on es pot adquirir tota l’equipació del combinat català. Va ser dimarts 20, quatre dies abans del matx contra la Selecció Argentina. Quatre dies per pair que el principal reclam, Bojan Krkic, no jugui la festa del futbol català per “no obrir un debat que pugui perjudicar esportivament el jugador”. El seleccionador va afegir que “no hi ha hagut cap pressió per part de la Federació Espanyola”.

En el seu to discret, Gratacós, va anunciar una llista amb baixes importants on “no hi seran els jugadors convocats per Espanya” ni tampoc Oleguer, “tot i el seu simbolisme”, ja que “la nostra política és la de seleccionar jugadors que hagin tingut minuts. Ell ho entén perfectament”. De la llista de 18 homes, no tancada encara, en destaca Víctor Valdés, porter del Futbol Club Barcelona i 8 vegades internacional català. En contraposició al nom de Valdés, apareix a la llista Santi Triguero, que juga a Tercera Divisió amb el Vilanova i la Geltrú. Gratacós es reserva per als darrers dies si convoca Albert Crusat, jugador de l’Almeria i que arrossega molèsties, per disputar “un partit que serà molt complicat”.

Per la seva banda, Leo Messi liderarà la Selecció Argentina, la qual està preparant la seva participació als Jocs Olímpics de Pequín. Acompanyant Messi, el seleccionador Sergio Batista, ha convocat coneguts de la Lliga espanyola com l’estrella “matalassera” el “Kun” Agüero, i els madridistes Gago i Higuaín. Gratacós considera que aquest combinat “és un gran equip i els jugadors voldran demostrar que poden estar a l’absoluta”

El seleccionador català, resignat, va haver de formar una alineació sota mínims, “les circumstàncies són aquestes”. Al mateix temps, va lamentar no poder celebrar els homenatges previstos per a Pep Guardiola i Roger García, per motius professionals i personals respectivament, però va declarar que es posposen per al partit següent.

Durant la roda de premsa, que va durar 10 minuts, Gratacós va mostrar poca desimboltura amb els mitjans de comunicació i aquest tipus d’actes. Va seguir el guió que portava preestablert i no va posar èmfasi en cap punt, llevat d’un to més greu al referir-se a Bojan, a qui va trucar personalment abans de l’acte, celebrat a les 12, “per comunicar-li la decisió abans que ningú”. Això sí, a l'acabar l’acte, el seleccionador va ser amatent amb la vintena de periodistes que van cobrir la roda de premsa, tal com demana el càrrec d’una Selecció que necessita fer-se sentir i que veu condicionades les seves convocatòries per debats externs.