diumenge, 26 d’abril de 2009

Barcelona surt al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi


Com cada 23 d’Abril, Barcelona s’ha omplert de color i de gent per celebrar la diada de Sant Jordi, aquest any, amb unes temperatures que si més no, convidaven a tothom a sortir al carrer per gaudir del dia.

A la plaça Catalunya s’ha concentrat la gran majoria dels mitjans de comunicació que, com la resta de la població, no s’han volgut perdre la festa i han dedicat una programació especial a tal dia com avui.
Pujant per Passeig de Gràcia ens trobem amb les habituals carpes dedicades a la venda i a la firma de llibres. Personatges com Boris Izaguirre, Judit Mascó o Javier Cercas, d’entre d’altres, han dedicat el matí a signar els exemplars del seu últim llibre a centenars de persones que, impacients, esperaven tenir un exemplar dedicat. I no ens hem d’oblidar dels no menys coneguts personatges del popular programa de TV3 Cracòvia, que han generat una gran expectació, sobretot entre els més menuts.
A la Rambla de Catalunya s’han concentrar el petits botiguers de llibres i una gran quantitat de parades de roses que omplien el carrer d’un vermell intens i d’una agradable olor.

Entre els llibres més venuts d’aquest any cal destacar el del desaparegut escriptor Stieg Larsson, titulat Els homes que no estimaven les dones, que s’ha endut el primer lloc tant en català com en castellà.

Tot i que a les dues del migdia encara era una mica d’hora per fer una valoració final de les vendes, tant els llibreters com els venedors de roses han notat que, tot i tractar-se d’un dia de celebració, la gent no s’ha oblidat de la crisi, amb la qual cosa, les vendes han sigut algo inferiors respecte a altres anys.

Tot i així, l’alegria i les ganes de compartir aquest dia amb els éssers estimats ha fet que, com cada any, la diada de Sant Jordi sigui un dels dies més especials de tots els catalans.