dimecres, 13 de maig del 2009

El Iurbentia Bilbao es calssifica pel Playoff tot i perdre clarament contra el Barça (88-65)

El Iurbentia Bilbao ha aconseguit entrar al Playoff gràcies a les derrotes de Manresa i Fuenlabrada i d'aquesta manera acabar la lliga regular en vuitena posició tot i perdre de manera clara contra el Regal F.C. Barcelona. Els bascos només han aguantat dos quarts el ritme del Barça, que tot i no jugar amb la màxima intensitat, ha resolt el matx amb molta comoditat. Ilyasova i Vázquez amb 24 i 23 de valoració respectivament han estat els millors del Barça i del partit mentre que per part bibaina Banic (10+7) i Seibutis (14 p.) han estat els únics que s'han salvat.

Domini inicial del Iurbentia Bilbao

Mai una derrota tan abultada havia tingut un sabor de victòria. Però pel Bilbao avui ha estat així. Als primers minuts del partit però el panorama no feia presagiar una derrota biblbaina. El Barça ha sortit relaxat, producte de la poca transcendència que tenia partit i en part per la poca afluència de públic, i el Iurbentia ha fet un bon primer quart (16-19). Seibutis des del perímetre i Guardia a través del joc interior n'han estat els fonaments.

Però quan el Barça s'ha posat les piles, especialment Vázquez i Santiago, la balança s'ha anat decantant lentament a favor dels blaugrana. Santiago ha carregat de faltes als seus marcadors i ha fet mal des del joc interior. Els punts de Pasalic i Banic eren glopades d'oxigen, però insuficients per evitar l'asfixia. A la mitja part el Barça ja dominava de 4 (39-35).

Represa fulgurant

Un parcial de sortida del tercer quart 8-0 ha sentenciat el partit en situar l'equip de Xavi Pascual 12 punts amunt en el marcador (47-35) gràcies a triples d'Ilyasova i Navarro i a una cistella de Grimau. El Barça ha posat pinyó fixa i el Bilbao no l'ha pogut seguir malgrat reduir la diferència fins als 7 punts. El Barça practicava un bàsquet vistós amb accions espectaculars, com un alley-hop en contraatac de Sada a passada de Navarro i la diferència ha augmentat fins als 16 punts a la fi del tercer quart (64-48)

Últim quart de tràmit

El partit ja estava decidit. Ilyasova i Vázquez tenien espai per lluir-se i deixar en evidència el feble joc interior del Bilbao. L'aventatja barcelonista ha aconseguit una màxima de 25 punts (75-50). El partit no tenia més història, però de ben segur que els bilbains devien estar atents a les bones notícies que venien des de Manresa. El Ricoh perdia i el Fuenlabrada també, i això tot i la derrota els situava en zona de Playoff.

Al final 23 punts de diferència (88-65) que reflecteixen el que s'ha vist damunt la pista, en què el Barça ha imposat el domini interior. Ara a esperar l'inici dels Playoff, que enfrontarà el Barça amb el Pamesa València i el Bilbao amb el campió de la fase regular, el Tau Cerámica.

Millor jugador del matx: Ilyasova (17 punts, 9 rebots i 24 de valoració)

88 - Regal FC Barcelona (16+23+25+24): Lakovic (3), Navarro (11), Barton (10), Ilyasova (17), Andersen (12) -cinc inicial-, Sada (2), Fran Vázquez (13), Grimau (4), Basile (3), Trias (2), Santiago (9) y Barrett (2).

65 - iurbentia Bilbao Basket (19+16+13+17): Blums (6), Seibutis (14), Lewis (5), Guardia (8), Banic (10) -cinc inicial-, Salgado (5), Paco Vázquez (2), Pasalic (10) y Recker (5).