dimarts, 16 de febrer del 2010

Anatomia de l'amor

Com cada 14 de febrer les pastisseries, les floristeries i les botigues de regals fan l’agost. Allò que va començar al s.XIV amb una simple associació entre l’amor romàntic i el dia de Sant Valentí s’ha convertit en una de les tradicions que any rere any, trepitja amb més força. No cal dir que és una altra tradició anglosaxona que hem acabat adoptant. En el nostre cas, el símil català seria el dia de Sant Jordi.
Sant Valentí és la festa de l’amor i com sempre, Internet ofereix noves possibilitats per aquells que tinguin el cor trencat o, simplement, per aquells que encara el tinguin lliure i desitgen que sigui per poc temps. Les webs que t’asseguren trobar la teva mitja taronja han decidit buscar la recepta perfecta perquè ningú passi el dia de Sant Valentí sol. Això ho han aconseguit a través d’estudis basats en anàlisis d’ADN. Segons una empresa nord-americana, les dones se senten atretes per l’olor dels homes amb sistemes immunològics diferents als seus. Així, és molt fàcil trobar el teu príncep blau. Només has de pagar uns 2000 dòlars i l’empresa t’envia a casa un kit amb tot el material necessari perquè tu mateix et puguis extreure les mostres d’ADN. Després et troben la parella ideal, però això sí, després d’haver passat una sèrie de tests psicològics, de personalitat i d’haver comprovat els antecedents penals. D’aquesta manera, s’asseguren que Cupido no s’equivoqui quan llenci les fletxes de l’amor. Qui ho diria, que lligar és tan complicat! On queden les declaracions espontànies d’amor, els sopars romàntics, els passeigs sota les estrelles? En definitiva, hem perdut el romanticisme?
Aquestes noves tècniques acabaran amb les tradicionals. Qui no ha conegut a algú especial en una discoteca, a la feina o en un viatge? Encara que per molts sigui impossible trobar parella d’aquesta manera, s’ha demostrat que és un dels negocis que menys ha patit els efectes de la crisi perquè continua sumant beneficis. Aleshores, és important plantejar-se perquè tenen tant d’èxit aquestes pàgines web. Alguns experts assenyalen que pot ser una bona manera de conèixer gent i fer amics per aquelles persones que estan tant immerses en la seva feina que gairebé no tenen temps per sortir o bé, una bona manera de començar per als més tímids.
Tot i així, conèixer a la teva parella d’una manera tan perfectament calculada fa que es perdi tota l’espontaneïtat i complicitat que se sent quan mires algú i saps que esteu fets l’un per l’altre.