dijous, 10 de febrer del 2011

Vida de reis

Jordi Pujol, Pascual Maragall, José Montilla, Narcís Serra, Josep Maria Cullell, i una llarga llista de noms, són expresidents i exconsellers de la Generalitat; que en el seu moment van oferir els seus serveis al poble català.

Pujol, el gran president que va estar al govern durant 23 anys i qui, en gran part, és el responsable de que el nacionalisme català que fins ara perdura i que també s'ha fet més fort. Va estar al capdavant del nostre país molt de temps, després d'un llarg i dur període com la dictadura de Franco i l'exili de Tarradellas.

Jordi Pujol juntament amb el seu equip de consellers, tots els membres del partit i els militants van aconseguir una Catalunya forta, van millorar la posició cultural i social de la llengua catalana, van millorar el benestar social, l'atenció dedicada a la gent gran i a fer organismes per aquests, escolarització per tots els nens, el nivell econòmic va créixer considerablement, en definitiva va aportar l'estabilitat que necessitava el nostre país aleshores després d'haver patit el període franquista.

Pascual Maragall va arribar fins al cim de casa nostra, després de molts i molts anys d'una Catalunya convergent va arribar l'època dels socialistes que van aportar canvis des d'una postura més d'esquerres i amb Maragall i el tripartit que es va formar van redactar el nou Estatut d'Autonomia l'any 2006, projecte que va seguir Montilla des de la mateixa línia socialista. Tot i que aquest últim govern ja s'ha trobat en plena crisi econòmica i n'ha sortit ben escaldat, rellevat el passat mes de gener per Artur Mas.

En fi, tots ells grans personatges que han liderat la nostra nació, aportant cadascun el millor d'ells mateixos i del seu partit. Això sí, evidentment cobrant un sou ben elevat i gaudint d'uns privilegis considerables, però, ¡què hi farem! Sí, són presidents i han vetllat perquè el nostre dia a dia i Catalunya siguin millors.

Ara bé, ¿és necessari que quan acabin de fer la seva feina passin a cobrar de per vida un sou anual no gaire modest?, perquè a més a més molts d'ells tenen el seu negoci i el seu despatx on poder seguir treballant, de manera més calmada, ¡és clar!, i seguir cobrant de manera doble. El fet d'haver treballat en l'administració pública per aquest país ja garanteix poder viure com un rei. Tots ells un cop han acabat la seva tasca poden jugar a golf, a tenis o viatjar sense parar perquè tenen la seguretat (econòmica) que ho podran seguir fent, i si la cosa es torça al gabinet podran seguir menjant llagostins i llamàntol el diumenge, amb el que tots els ciutadans els hi paguem. I el senyor Narcís Serra podrà seguir gaudint del cotxe de policia que té cada dia a la porta de casa, que segurament vigila que li arribi el diari cada matí.