Sergi Pàmies "L'humor és una forma molt bona de maquillar la ignorància"
Els alumnes de la Facultat de Comunicació Blanquerna s'han hagut de desplaçar aquest matí de l'aula 102 a l'Auditori per la gran quantitat de gent que han volgut assistir a l'acte de "Valors tractats amb humor" on ens han pogut donar la seva opinió tres professionals de l'humor: Llucià Ferrer, Toni Mata, Sergi Pàmies i com a moderador Joan Tharrats (guionista i professor de la FCB).
Llucià Ferrer ha estat el que ha donat la seva visió més pessimista dels tres sobre com es consideren actualment els valors i la seva degradació. La pregunta clau ha estat: en què s'està convertint l'humor? Com ha resposta a aquesta pregunta, en Llucià ha ficat com exemple el programa de "Sálvame" i el de "Los Manolos", on opina que aquests programes no tenen cap tipus de valors i el que els interessa és omplir hores de televisió, en canvi, el seu referent de sempre ha estat en Miquel Moto, "no es troba avui en dia un humor com aquest on tot es val quan s'ha de fer humor".
Seguidament han relacionat el tema de l'humor amb la política, quan els propis polític van a participar a la paròdia com Polònia. Expliquen que tot va començar perquè un polític va cedir a participar i els altres no van tenir més remei que també fer-ho. Parlem d'un humor que l'Estat Espanyol no ha acceptat i aquí sí. "M'agrada veure'ls perquè els veus fent el ridícul i com pateixen" comenta Llucià Ferrer però al mateix temps reflexiona sobre l'impacte que crea un espiral de simpatia fer que surtin en parodies amb un index d'audiència brutals. D'aquesta manera en Sergi Pàmies ha preguntat: com es respon l'humor?, "La forma de respondre a l'humor és fer-ho amb encara més humor, sobretot en la parodia política". Tot plegat a portat a debat de la diferencia de veure als polítics a "La Noria" i a "Polònia". En tots dos casos el que busquen son vots però dos contextos i models de comunicació diferents, però alhora busquen contactar amb un altre tipus de públics en que no hi ha cap altre manera de contactar amb ells.
Un altre tema molt importat que s'ha plantejat ha estat el com es gestiona el perdó. Sergi Pàmies destaca el fet de convertir l'oportunitat del perdó com a humor, de la mateixa manera que Toni aclara "Què fem quan ens passem? Fer-ho amb més humor. T'has passat tant que ara em passaré el doble, tot i aixi demanar perdó no és un fet negatiu".
Era evident que l'acte finalitzaria amb aplaudiments i rialles entre tots els assistents, on Sergi Pàmies acaba fent broma del paper ridiculitzador de Mas i Montilla. "Si la teva filla et presenta com a novio al Mas i seguidament et porta al Montilla veuràs que el que queda pitjor en general és el Montilla, i no pas pel que diuen els programes d'ell, sinó per ell mateix".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada