dijous, 17 de març del 2011

Sergi Pàmies: "L'humor ja no el veig per cap lloc, només veig un intent de fer gràcia"

Llucià Ferrer, Toni Mata i Sergi Pàmies han assistit aquest matí a una de les últimes conferències que la Facultat de Comunicació Blanquerna donava durant la seva dissetena edició de Jornades Blanquerna. Valors tractats amb humor ha estat el nom que ha rebut la xerrada per tal de donar a conèixer com és tractat l’humor o el sarcasme a la ràdio i televisió. Una conferència que ha estat moderada per Joan Tharrats, guionista i professor de la pròpia facultat i que l’ha iniciada amb preguntes directes per als seus convidats sobre la situació de l’humor en els mitjans, actualment.

Llucià Ferrer, director de Quin país! de TV3 i radiofonista a Catalunya Ràdio, RAC1 i RAC 105, ha iniciat les intervencions autodefinint-se com a pessimista al pensar què: “parlem de la degradació de l’humor i dels valors que aquest mateix transmet”. Llucià Ferrer ha mantingut de manera ferma que programes com Sálvame no transmeten “ni humor, ni res de bo” i ha manifestat un profund sentiment de llàstima al deixar clar que “és una pena que malgastem hores de televisió per atendre a una cosa que no és humor, només és un intent d’humor, un humor mal fet”.

Sergi Pàmies, escriptor i crític televisiu, ha prosseguit amb el discurs que Ferrer havia iniciat, constatant que els valors de l’humor han deixat d’existir. Com ell mateix ha afirmat: “l’humor ja no el veig per cap lloc, només vec un intent de fer gràcia” i present, aquest intent, en el mencionat programa Sálvame.

Amb aquestes tres intervencions el debat sobre els Valors tractats amb humor es donava per acabat.