El moderador de la conferència “Com fer publicitat a les xarxes socials?”, la qual havia d’haver començat a les 10 h del mati d’aquest dimarts 9 de març, es Aleix Marcó. Arriba a les 10:15h amb els que es disposaran a parlar davant els assistents: en Rubén Bastón, l’Andrea Garí i
L’aula està bastant plena, però ni molt menys com a la primera conferencia de les mateixes Jornades de l’any passat.
El primer en parlar es Aleix Marcó, account planner a Mediacounter i de la 8ª promoció de
En Rubén Bastón, el qual treballa com a Social Media Strategist d’Elogia, s’anima a començar l’acte parlant en castellà i amb un acudit que acaba dient “si no te compran al primer anuncio, pónselo 20 veces”. Amb això ve a dir que venim d’un canvi de paradigma “d’essència” el qual es basa en sis valors: la col·laboració, la democratització, la comunicació bottom-up, la meritocràcia, el “betaperpetuo” i la transparència. Tots els ha explicat amb exemples de xarxes socials, com amb l’últim valor que bé podria ser Google, ja que en aquest tot es permissiu perquè se suposa que està permanentment en construcció.
Un moment on tot el públic han prestat atenció ha estat quan ha parlat de les marques a les xarxes socials dient que tot comença amb “darnos el morreo”, així, al principi es va separat, desprès es coneix i hi ha un apropament i finalment s’acaben donant el petó. Això es el que passa quan es vol fer marca en una xarxa social i alhora, es pot aconseguir amb notorietat i engagement ( fidelitat a la marca). Tot el conjunt acaba produint les vendes.
Evidentment, a l’acte també s’ha parlat d’algunes xarxes socials en particular, com son: Facebook, de la qual ha dit que hi ha tres maneres d’estar: “usuario, grupo y página” o Twitter, amb el què el conferenciant ha remarcat que és fonamental i ha tingut més bona rebuda als EEUU que a Espanya.
Al parlar de publicitat a les xarxes socials, en Rubén Campo ha afirmat que la microsegmentació del públic s’està aplicant actualment en aquestes ja que és molt important perquè l’usuari tingui a la seva disposició una publicitat que li pot interessar.
La següent en parlar ha estat Andrea Garí, directora de comptes de Tuenti, la qual ha posa’t sobre la taula un nou concepte: el “Prosumer”, és a dir, el consumidor que produeix, ja que col·labora i participa en les xarxes socials, en aquest cas a Tuenti, l’existència del qual fa que les marques es plantegin un màrketing mix. Davant d’això, ha afirmat que hi ha hagut un canvi en el consum de medis, ja que abans en moments puntuals d’interès de la programació de la televisió, hi havia un augment de la audiència i baixava la participació a les xarxes socials, cosa que ara no passa tant extremadament, ja que tothom està amb el portàtil al damunt mentre mira la televisió.
L’última en parlar ha estat Selva M.Orejón, vicepresidenta de AERCO i ex estudiant de
L’acte ha tancat a les 12h amb el torn de preguntes, on degut al poc temps que quedava, ha estat tan sols de tres i, al finalitzar, alguns estudiants s’han adreçat a parlar amb els conferenciants.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada