23 d'abril, dia de Sant Jordi, ja de bon matí Barcelona es vestia amb els colors propis de la diada. Senyeres onejant al vent i paredetes plenes de roses i llibres començaven a fer-se un lloc als carrers de la ciutat. Tot i que el temps no acompanyava massa, ja es veia venir que seria un dia amb força activitat.
Cap a les nou del matí, un gran nombre de persones es concentrava al bell mig de la plaça de Sarrià per a planificar els últims preparatius, abans que comencés a arribar el públic. Així doncs, a corre cuita, es van acabar d’instal·lar les darreres taules on al llarg de la jornada s’exposarien tots els llibres. Dos o tres grups de joves van aprofitar el poc espai que restava al voltant de la plaça per a muntar les seves parades de venta de roses.
De fet, s’ha de dir que aquest any, el nombre de punts de venta d’aquesta flor tan simbòlica ha augmentat de manera espectacular. Sembla ser que en temps de crisi, molts joves ho han considerat una bona manera de treure’s un sobresou. Gairebé a cada cantonada se'n podia trobar. I és que amb tanta competència, molts van optar per a oferir alguna cosa extra: talls de pastís, madalenes, carmels en forma de llibre i rosa i fins i tot frases del Barça escrites en una targeta de regals. Conforme anava passant el dia, ja no era estrany sentir el renec d’un transeünt a qui li acabaven d’oferir la mil·lèssima rosa.
Com mana la tradició, Sant Jordi no és tan sols el dia de la rosa i el llibre, sinó també una molt bona ocasió per a demostrar tot l’apreci a qui més s’estima. És amb aquesta filosofia que, Flora Miserachs va obrir com cada any l’exposició del seu taller floral al carrer de l’avió Plus Ultra, al cor de Sarrià.
L’exposició consisteix en una llarga filera de gerros disposats a tota la llargada del carrer. Cadascún d’aquests gerros conté un ram de roses d’una espècie determinada, que apareix escrita en un rètol que es disposa al peu de cada recipient. El toc de màgia l’aporta tota la simbologia associada a cadascuna de les espècies, curosament triada pels membres del taller. A cada rètol, just sota el nom de l’espècie, s’inscriu el tipus d’amor que representa. Així doncs es poden trobar dels dels clàssics amor maternal, amistós, passional, dolç i etern, fins els més complicats com l’incomprès, secret, platònic i efusiu. Fins i tot l’amor impossible disposa de la seva pròpia representació. A més a més de gaudir de l'espectacle visual que conforma l'art floral, els visitants poden escollir i comprar la rosa que més els hi agradi.
"Fa exactament vint-i-tres anys que vam decidir muntar aquest taller", explicava Flora Miserachs. Des de llavors, són moltes les persones que cada any es desplacen expressament per a venir a veure l'exposició. De bon matí, l'ambient de la botiga era més aviat tranquil. Les roses, acabades de treure al carrer, lluïent fresques i esplèndides. Alguns van aprofitar aquella hora per a comprar la rosa amb la qual sorprendrien a la persona estimada. Abans de procedir a la compra, però, van fer passeig de dalt a baix del carrer repassant tots els amors possibles. Els més indecisos, van optar per a demanar consell a les dependentes. “Aquí la gent no compra la rosa. Bé, finalment sí, però abans d'això fan una anada, una tornada, una meditació, una observació. Aquest és el moment d’intimitat que té cada client. És un moment de reflexió, per a veure en quin punt s’està situat dins la historia de l'amor. L'amor és evolutiu, i passa per diferents estats: passional, efusiu, melancòlic, incomprès, entre molts d’altres.", assegurava Miserachs.
Aquest any, la botiga va mostrar la part més creativa i innovadora aportant deu nous tipus de roses amb els seus respectius significats. Durant tot el dia, multitut de persones van recórrer el carrer buscant la rosa ideal. I és que a cada rosa, l'amor s'hi posa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada